Kimchi's point of view

Ay' yo Sean, You Mr. Kingston

Category: Musik

 


♥♥♥

Orientation day at Seoul Campus

Category: Seoul 2010

 


Idag var det då en välkommes dag med massor ( verkligen MASSOR) av information, fick sitta i en sal från halv ett till 18. Och jag kan säga att 2 timmar var nyttig info, resten var bara förvirrande och icke förstålig då många inte kunde bra engelska. Men lärde känna en hel del nya människor, vi var väl över 200 utbytesstudenter. Efter alla info blev det rund vandring runt Campus och slutligen en Koreansk middag med OIA. Middagen var super duper god, var typ en form av Koreansk BBQ fast en gryta och denna gång satt vi på golvet, var väldigt mysigt även om jag var helt fel klädd ( hade en tajt kjol) vilket inte riktigt funkar när man ska sitta fint på golvet. Haha...Men efter den lärorika middagen samlade jag ihop ett gäng på ca 15 pers också drog vi till en typisk koreansk bar och hade väldigt roligt. Lärde mig mycket om koreanska seder och lekar samt mat kultur! Har bland annat ätit koreansk torkad bläckfisk, var faktiskt rätt gott men segt. Men efter detta drog en mindre del av vår grupp till en Karaoke bar och sjön lungorna av oss. Yes har varit en mycket trevlig dag!

BBQ kväll

Category: Seoul 2010



Ikväll blev det en Koreans BBQ middag med mina 3 franska vänner och amerikanska vän. Var super gott men lite klurigt för mig att få in sådana portioner i munnen också kunde jag inte äta som en riktigt asiat eftersom pinnarna inte var på min sida. Men efter middagen blev det en lugn kväll på World Beer Bar där vi blev bra vänner med bartendern. Så har varit en lugn men mycket trevlig kväll trots att jag fick skäll från dörr vakten då jag kom ca 3 min över tolv hem och det var lock down till kl 5. Men han gav mig bara en varning och sa att nästa gång får jag poäng. Snacka om att jag måste få byta boende! But I'm still happy och imorn är det orientation day!


Day 2 in Seoul

Category: Seoul 2010





Idag har jag och Charming (min roomie) varit på upptäcktsfärd på Campus och närliggande city. Jag och hon har verkligen lyckats bli the perfect match då vi båda har noll lokalsinne och väldigt lätt kan gå vilse. Så vi tänkte att om man sätter ihop minus + minus = plus, lärde jag ju mig på teknik programmet. Därför tyckte vi att det skulle funka i verkliga livet med haha..Vilket det faktiskt gjorde, vi gick inte alls vilse och tyckte det var väldigt simpelt att hitta runt, jag hittade till och med tillbaks till tunnelbanan gående. ( Väldigt stolt). Men efter att ha hittat överallt på Campus så drog vi då till stan och shoppade lite och slutligen åt Asiatisk mat som vi först trodde var Koreansk men visade sig vara Japansk. Men jag var lika glad då jag aldrig har ätit riktig Japansk mat heller :)



The rules of my new home...the prison that you pay for

Category: Seoul 2010

Tänkte att det kanske kunde vare kul för er där hemma att få läsa en del av reglerna. Well here they are :














Om man får 20 poäng så blir man utslängd ifrån detta underbara hem :) och redan igår bröt jag mot ett par av dessa super reglerna men har dock inte fått några poäng ;)

My new "home", Sewha Hall..

Category: Seoul 2010

[DSC02937.JPG]
Huvud ingången

Bilderna på rummet är inte taget av mig då min kamera för tillfället är död, så är bilder från ett exakt likadant rum.

[IMG_2929.JPG]
Rummet, taget från hallen

[IMG_2932.JPG]
2 i ett Toan med dush

[IMG_2936.JPG]
Hallen där vasken även finns

Shorty ute på vift i Seoul " The big city"

Category: Seoul 2010




Ja då,  har man varit i Seoul i ett dygn nu. Resan hit gick super bra och Korean Air är nog hittills det bästa bolaget jag har åkt med. Super bra service o allt, så båda tummarna upp!. Väl framme i Seoul blev det en lång väntan på bussen som skulle ta oss studenter till Campus, men hade rätt trevligt med nya vännerna från hela världen. Självklart fick jag bäst kontakt med grabbarna, en från Frankrike, en från Kina och en från Estonia. Väl framme på Campus blev jag tilldelad ett rum på Sewha hall, helt underbart (eller inte). Själv rummet är fräscht och har mkt förvaring, men när jag fick läsa alla regler och fick reda på att det inte finns något kök i HELA byggnaden fick jag ett frispel. Så på måndag ska jag allt försöka få min vilja fram och få byta till något I-house.  För utegångsförbud kl 12 på vardagar och 1 på helger funkar bara inte, speciellt när det tar så lång tid att ta sig in till stan o allt. Annars är jag nöjd med allt annat hittills.

Men då första dagen i Seoul så blev jag då idag väldigt uttråkad och ville göra något trots att min kinesiska roomie inte ville det. Så då blev det ett samtal till lilla Katta och vi bestämde att jag skulle möta upp henne och Sean i stan. Skulle ju inte va så svårt att ta bussen till stationen och sen ta en tunnelbana till dem, eller? Haha nä med min tur med tåg så lyckades jag ta rätt tunnelbana linje men åt fel håll, så efter mycket strul och telefonsamtal med stackars katta, hittade lilla jag 3 timmar senare till City Hall, men då hittade inte Katta mig så blev lite strul där med men till sist hittade stackaren mig. Haha ja detta är en stor stad med mycket folk och inte så lätt att hitta, men nu efter alla dom timmarna vet jag hur jag tar mig runt, iallafall den sträckan :P.. Efter mitt lilla äventyr blev det käk med Katta, Sean och hans 2 vänner på ett hamburgare ställe, super goda burgare (kan bero på att jag inte hade fått riktig mat sen igår förmiddags). Sedan visade de gulliga paret mig runt i det populära uteställe området, väldigt wow känsla för mig. Tyvärr blev det ingen utgång för mig tack vare de dumma reglerna om att vara hemma i tid, men trevligt hade jag ändå, då vi besökte Zen bar. Gillade stället väldigt mkt, hade sjukt bra musik o allt. Men fick som sagt kila hem tidigt, så nu är jag hemma i fängelset igen, men väldigt stolt över mig själv då jag lyckades hitta hem utan problem och har även hittat en mataffär :)..

Next stop S E O U L

Category:



Jaha då är tiden snart inne då jag sitter på ett flygplan på väg till Asien. Ja om ett par timmar börjar min resa till Seoul. Är sjukt vad tiden bara har runnit iväg, men har ju ändå hunnit med en del. Jag är både super glad och lite ledsen inför resan då jag missar hela Insparksveckan med alla kära vänner. Men ska bli ett nytt och spännande äventyr i Asien så det ser man fram emot. Så nu när allt är fix färdigt för resan ska jag kila i säng!

Good bye Sweden, see you next year !

The last days in Sweden

Category:






De senaste dagarna har varit helt underbara. Har då varit i Jkpg och haft super roligt med alla nära vänner, har varit på fadder kickoff, kräftskiva/personalfest och haft mysiga kvällar och fikan med folk. Var verkligen kul och betydelsefullt för mig att få spendera de dagarna med er alla och älskar verkligen min blå familj som alltid förgyller alla mina dagar (good as bad). 

De sista två dagarna har jag spenderat med min familj och fixat inför resan. Packningen tog längre tid än väntat men lyckades iallafall till sist. Och idag har jag trots resfebern haft en mysigdag, har hälsat på min gamla gymnasie skola och haft en super god middag och lugn kväll med familjen. Ja mer kunde jag inte önskat, även om man har blivit ihjäl mobbad av familjen idag. Men det är bara kärlek haha.

 

I Love You So Much

Mysigaste kvällen i Jkpg

Category:

Igår anlände jag då till mitt älskade Jönköping eller som jag skrev på fb " Jönlöping" haha. Har nu äntligen helt flyttat ut från lägenheten, lite sorgligt men sånt är livet. Men  efter allt bök med flytt packningen åkte jag till mitt andra hem hos Shara och hade en super mysig kväll. Fick hemlagad mat som vi båda åt för mkt av, såg filmen Killers. rökte vattenpipa o hade girl talk med drinkar. Sedan fick vi för oss att vi behövde köpa chocklad så blev ett besök till 7-eleven som slutade med att vi körde runt i hela Jönköping bara för att det var så mysigt med de fina utsikterna oxå blev det ett impulsivt besök på Max. Vi kom båda på att vi aldrig hade ätit där och de hade riktigt god mat trots att vi redan var sjukt mätta. Vidare blev det ett stop i stadsparken där vi hade det supr duper mysigt/romantiskt med hela staden nedanför oss, här började även trötthets tecken visa sig, då vi hade en stor fascination av de 7 flaggorna som fanns där. Efter denna lilla utflykt gjorde mina kära kurd världens godaste efterrätt (blandade exotiska frukter gratinerade i ung med chocklad och glass till) MUMS. Till detta hade vi oxå taco chips o dipp och myste till filmen How to lose a guy in 10 days. Ja jag kan lugnt säga att detta var den mysigaste kvällen på länge :)

Next stop Jkpg

Category:




Wiihoo är äntligen torsdag och jag ska strax köra upp mot JÖNKÖPING!! It's Lovely

Oh what a day

Category:

Have A Great Day Comments

Idag har varit en lång men rolig dag, var i Mamlö med syrran och shoppade kläder åt henne. Lite roligt att hon nu har fått ett så stort intresse för kläder och det blev en hel del shoppat för henne. Jag fick däremot inte lov att köpa något vilket krossade mitt hjärta då jag blev  helt såld för en moderniserad klassisk svart klänning. Men om en vecka får jag istället shoppa i Seoul :). Blev som sagt en bra dag i Malmö och sedan kom jag hem och fick reda på att jag kommer bo i samma byggnad som Katta!! Tyckte vi båda var suuper.  Ja sen har jag packat inför mina resor och imorgon kör jag äntligen upp till mitt älskade Jönköping :D I can't wait to meet my blue family ♥

Don't cry because it's over, Smile beacuse it happened

If I ever get the chance to say Hi..

Category: Musik


..I Probably wave good-bye at the same time
They say I'm movin' too fast




De senaste månaderna har jag fått en stor kärlek till artisten Tyga.
Han har så sjukt bra röst och skönta texter, så för mig är han bland de hetaste rapparna just nu.



Moving onis a simple thing, what it leaves behind is hard

Brings me back to South Africa

Category:

Just came across these songs again and they gave me some flashback to the time in Port Elizabeth when they played.
I'm kind of missing South Africa now haha, never though I would say that.





Baby listen...

Category:




We could have taken it to the next level but pride and others drama came in the way.
Hurts to see all the facts when I'm missing you and wish it was different,
but that’s that and I wish you the best in life.

Ooh you haven’t heard the news ?

Category:





Hittade sköönaste låten som jag direkt fastnade för är av JJC och låten heter We are africans. Orginalet är riktigt bra men remixarna är också riktigt bra så tänkte dela med mig av ett par.


So here’s a couple of clues:

The blacker the berry the sweeter the juice
Black skin is hard to refuse
Once you go black you can never go back
Everyone out there just feels whack
They can’t compare to the things that we pack
 Yeah, we are the kings of the sack
Plus if you mix milk with some coco-pops
You get caramel with afro-puffs
So be proud of what you got
‘Cause everybody wanna be us
That’s why they chill in the sun-bed
If they go in the sun they go turn red
But we are made for the sun
From the day we are born
Get blacker, blacker, blacker but we don’t get burned, ‘cause we are Africans


Remix



Naija Remix




This makes me happy

Category:




När man hittar sådana här gamla bilder som har så fina minnen kopplade till dem, blir man helt varm i hjärtat ♥

Want some change

Category:





Skulle vilja göra en ny design till bloggen, men har tyvärr inte tid de kommande dagarna så därför blev det bara en ny enkel header av bilden jag tidigare idag redigerade. Oh, well tyckte det blev rätt ok. 

If you only do what you know you can do, you never do very much


Death at a funeral

Category:





Har precis sett denna komedi och har inte skrattat så mycket på länge, den var riktigt rolig och hade verkligen min humor. Så jag rekommenderar det till er som gillar sådana filmer.
 Bästa citatet från filmen är :

-He got in a fight with the table and the table won!

I wanna celebrate and live my life

Category:




This song really makes me say AYYO baby lets go.
Haha yes it's my favorite British guy Taio Cruz with his new smashing song Dynamite. It's a song that makes me happy and want to dance dance dance with my two party girls Miss K and Shara. I'm really missing you two right now, but in a couple of weeks I'm gonna dance dance dance with you. Cuz next week I'm in Jkpg and back with my darling Shara and the week after that in Seoul with Miss K. Yeah life is jus getting better!





'Cause we gon' rock this club

We gon' go all night
We gon' light it up
Like it's dynamite
 

I'm not lookin' for love, I just wanna have a good time

Category: Musik





Här är en ny skön låt  av Chris Brown ft Bow wow som heter Ain't thinkin' about you.
Lite pikar till Rihanna? Vilket fall som helst är det nog många som känner igen sig i låten.



2 weeks left to Korea

Category:





Idag har det varit en lång dag. Vaknade sjukt trött och fortsatt att vara det dagen ut, men så är det när man har sömnbrist. Trots detta har jag haft en bra dag, var i Trelleborg med mamma och handlade in saker inför resan samt växlade pengar, sjukt att 2000kr blev ca 300 000 koreanska won. Ska bli kul o köra huvudräkning när jag handlar därborta, men gillade iallafall sedlarna, var mkt vackra. Resten av dagen har jag pluggat och umgåtts med familjen och nu ska jag äntligen sova, för imorn blir det en tidig morgon. Ska äntligen till frissan, high lights here I come ! :D

I feel like I wanna smack somebody, Turn around and bitch slap somebody!

Category:






Alltså har fått nog med människor o deras jävla onödiga drama. Vad är det med folk? Har ni för mycket fritid så att ni måste snacka o lägga er i andras liv o göra småsaker till värsta stora grejerna? Come on, har ni inte gått ut grundskolan än eller? Och ni som hänger upp er på detta jävla drama o ska leka detektiver o kolla upp hon sa han sa saker, seriöst LEAVE IT!, Lönar för helvete inte sig utan gör bara saken till en större sak och sedan orka dra in andra människor som inte har med det o göra! Trodde ni hade mer tillit till er själva och era nära för det här, but I guess not.

Ja det kanske märks att jag nu har fått nog och är jävligt lack. Att det ska behöva gå så långt att jag som inte ens befinner mig i samma län eller har med det o göra ska behöva bli förbannad. Har sagt det många gånger innan, jag står för vad jag gör och säger och går alltid till källan och har inte tid med fjortis dramor! So leave me out of it!! Ja har jag sagt något så har det ju varit för en anledning, come on people GROW UP!! Ska det behöva gå så långt så att jag ska vilja bitch slap somebody? Well nu har det!

Keep me out of your fuckin drama !

Mysigaste kvällen

Category:





Idag har man då suttit i telefon halva dagen för o sedan sitta o plugga resten av dagen, vilket var riktigt seegt. Men är så glad för att kvällen avslutades så underbart bra. Hade en spelkväll, med kort och Nya Monopol med alla en del av syskonen och Martin och Khalid aka Kalle som numera är vår nya inneboende. En riktigt trevlig prick som jag hoppas kommer att trivas hos oss. Ja en spelkväll från 9 till 2 på natten är en riktigt lyckad en, även om man förlorade mot sin kära bror Emil :P

PLUGGPLUGGPLUGGPLUGGPLUGGPLUGGPLUGGPLUGGPLUGGPLUGG

Category:



Usssh håller på o bli tokig på allt plugg jag måste ta mig igenom. Helt underbart att jag ska lyckas bli klar med 3 kurser på en vecka..eehm tror inte jag hinner det. Men en del ska jag nog få gjort så fort jag lyckas fokusera och slutar gäspa så fort jag öppnar en bok.

Oh yes it's killing me

All grown up

Category:


Lilla Chris Breezy har minsann verkligen växt upp detta år. Nya tatueringar, mognad i låtarna och ny inriktning på sin musik. Nu kör han också på att vara mer sexig, vilket han lyckas med i denna video till sin låt No bullshit



So why don't you come over my place
Put a smile on my face

One word frees us of all the weight and pain of life

Category:










That word is L O V E

My african side is back

Category: Musik




Jag lyssnar på väldigt blandad musik och skiftar gärna i musik smak även om lugn RnB alltid finns i bakgrunden. Men som de flesta vet är jag ju afrikan och gillar därför också mycket afrikansk musik, fast detta kommer mest fram efter att jag har umgåtts med mina afrikanska vänner. Vilket alltid sker när jag har varit i Stockholm och denna gången är det inget undantag. Så nu efter att ha omringats av afrikaner som vanligt främst kongoleser har man fått lyssna på afrikansk musik 24/7 och efter att ha blivit Club Soweto torsk med så har jag återigen blivit en P sqaure torsk! Denna grupp är från Nigeria och deras musik fastnar alltid i mitt huvud, riktigt grym grupp med sjukt många bra låtar. Här bjuder jag på en, enjoy!

I came, I saw, I was Tempted

Schnappis big day

Category:


ALBIN SCHNAPPI GUSTAV SILVERBERG
sa någon
OST?



Idag är det en stor dag för ingen mindre än min älskade Albin aka Schnappis födelsedag! ♥



Denna Skåne pojk har jag nu känt i 2 år men känns som ett helt liv. Albin är en mycket unik person, han bringar glädje till alla han stöter på, vilket visar vilken bra människa han är. Vi har varit arbetskamrater, kaniner, pirater, gladiatorer, vänner. Vi har funnits där för varandra i upp och nedgångar, ja vi har varit med om mycket ihop och tack vare Schnappi har dessa stunder alltid slutat med ett leende!

Vet inte riktigt hur jag ska beskriva honom, men kan säga att jag verkligen är glad över att ha fått möjligheten att lära känna dig och ha dig som en av mina närmaste vänner. Schnappi jag hoppas du förstår hur älskad du är av din omgivning och vilken positiv påverkan du har på oss. Din lilla afrikan önskar dig all lycka i livet och en minnesvärd födelsedag, för det förtjänar du! Så ikväll ska vi allt fira dig, Malmö here we come !!




STOORT GRATTIS !!

Remember who you are

Category:






From time to time we all get lost on our way in life
 but one thing I have learned in life is
that you always should stay true too yourself no matter what.
So remember who you are.

I'm finally back on the right side of life

Category:




Yes då var man tillbaks.
Var år och dar sen jag uppdaterade men var tyvärr rätt trött på att blogga och hade heller ingen tid. Ja, man har haft en hel del för sig, vilket jag ska försöka berätta mer om sen. Men nu är jag bara glad över att jag äntligen kan se glimten av ljuset i mörkret som så länge har tyngt mig and that’s great. Jag är äntligen inte så sjuk längre och om ca 2 ½ vecka drar jag till SEOUL :D.. Vet om att jag skrämde skiten ur många nära och kära (inkl mig) nu när jag var så pass sjuk, så vill bara säga tack till alla er som stod vid min sida och hjälpte mig att bli bättre genom att finnas där. Vet framförallt inte vad jag hade gjort utan min familj och min kära lilla mammas ovillkorliga kärlek!

If you love life, life will love you back