Kimchi's point of view

Rest in peace Marilou !

Category:I onsdags den 8 april omkom en väldigt nära vän till min familj framförallt till min morfar. Denna person hette Marilou Frostom ( engelsk stavning) även kallad Malou,  denna kvinna var framgångsrik och högtuppsatt, om jag citerar en tiding var hon " Undersecretary of the Presidential Management Staff" hon omkom tyvärr  med tre andra personer i en helikopter olycka. Planet rapporterades försvunnet på tisdagen och dagen därpå var det bekräftat att människorna hade omkommit då man hittade planet i bergen. 

Här har jag även kopierat lite information om henne från Presidentens styrelses hemsida  :

Malou is the untiring head of the Office for Regional Concerns. Full of zest and with passion for life, there are no dull moments when she is around.

Malou is a candidate for Masters in Business Administration (MBA) major in Marketing at the Ateneo Graduate School in Makati City and she was a cum laude graduate at the University of San Carlos in Cebu City with the degree of Bachelor of Arts in English with concentration in Secretarial Science. She was consistently in the Dean's List during her high school and college days.

She specializes in consultancy work on Human Resource Development and Training Administrative and Executive Assistants. She designed modules according to the needs of her clients in the private corporations.

Before joining PMS, as the Head of the Office for Regional Concerns (ORC), she served as Public Relations Officer at the Office of the General Manager of the Manila International Airport Authority and Appointments Secretary to the President. She was re-designated as Head of ORC and Advance Party of the President, a job where she can effectively and efficiently apply her PR and communication skills.

Born to bicolano parents but grew up in the province of Cebu, she is a seasoned traveller. She has toured around the Philippines, Asia, Australia, the Scandinavian country, and much of mainland Europe particularly France and Germany. Thus, it is not surprising to know that she is a linguist in her own right. She can fluently speak English, Swedish, Spanish, Cebuano, Bicolano, Ilongo and Waray language. She is happily married to Mr. Jan O. Frostrom, a Swedish Engineer.

 
Ville bara skriva lite om henne med tanke på hur nära hon stod min morfar, då han har spenderat mycket tid med henne och hennes make Jan  på Filippinerna så länge jag kan minnas.  

Vila i fred Malou och tillsammans tar ni er igenom det morfar, du och Janne ! Vi finnas alla här. ♥

Long time no see.. but hope you´ve had a happy easter !

Category:

                                                                                           Sorry för att jag inte har skrivit på ett bra tag, men har tyvärr inte haft ork eller tid. Men ska försöka berätta lite kortfattat om de senaste dagarna.


Onsdagen blev en toppen kväll, Gladiatorspelet blev en succeé, folket slogs gladeligen och BC gjorde ett toppen jobb eftersom allt flöt på .Började med ett super bra BC spex ( av Kaxx) med Puppan, Ego,Kaxx,Emo,Schnappi,Bragge  där de dansade och slogs. Vidare kom vår Ceasar ( frasse ) in med sitt lejon ( Kenneth) och tjänare ( jag som viftade med ett löv)..mkt fin entré! Kort efter detta blev det show med jonglörerna och sedan var d full rulle med de olika grenarna. 

Efter sittningen blev det kåren för mig med Puppan/Clara o lite annat folk, hade sjukt roligt den kvällen och C ja du har rätt. Vi lyckas alltid hitta på något skumt, du vet vad jag menar haha :P..


                                              
- Bragge/Albin slås   

                      
   -  Ceasar talar 
 
       - Jonglörerna

Torsdag; Åkte jag äntligen hem till Skåne och träffade familjen.  Har varit riktigt skönt o va med dom, hade till o med lille Kristoffer där denna helgen, en pigg liten pojk det. Men under dessa dagarna, har vi haft en massa folk hemma, som vanligt är det full rulle hemma hos familjen Wirén med både djur och barn, fast hade inte varit hemma om det inte var så..Min kära lilla syster Jojo är nu verkligen stor, 12 år och minst 5 cm längre än sin stora syster. Lite pinsamt ja men vad ska man göra, är känd för min storlek :P... Iallafall i helgen har man äntligen fått köra bil, vilken glädje man kan få av det, en riktigt härligt känsla o få sätta sig i bilen, sätta på hög musik o bara köra runt i sina gamla trakter! . Ja förutom detta, har jag kortfattat bara umgåtts med familjen, spelat spel, ätit god mat och retats som vanligt. :P 

                                                                         

                                         -  Busige Kristoffer letar efter godis och bygger             
                                       
                                    
                            

                                                        
                    - Dennis bygger     
                          
                               - Jojo leker      
                                  
                       -Mette försöker vila
                       
                           


Idag kom jag då tillbaks till Jönköping, och jag tyckte det var skönt o va tillbaks i min stad och ville bara ha en skön kväll. Men så kommer jag då hem, skulle bara in i sovrummet o packa upp, men så tyckte jag att det va väldigt kallt i rummet o sedan undrade jag vad d var som stack mig i foton, så tände lampan och ser då att mitt fönster är SÖNDER SLAGET!.  I samma ögonblick försvinner mitt glada och lugna humör genom fönstret och in kommer en förbannad Kim, liksom kan det inte gå en ända dag utan att någonting händer? Super kul o ha ett sönder slaget fönster, visst bra med friskt luft, men inte på det viset. Aja när jag hade lugnat mig ringde jag iallafall till jouren så att de får komma hit o fixa det imorn o som tur är var ingenting stulet. Men hoppas att resten av veckan blir bättre och att inga överraskningar kommer.


 - Så här ser mitt fönster ut nu, fint tejp fönster va?

When it knocks you down, just get right back up !

Category:

Klockan är nu runt tre på natten och jag är övertrött men kan inte sova, så nu sitter jag  bara här o grubblar därför är det lika bra o skriva av sig lite o kanske även få lite saker gjorda om jag nu ska va uppe. Har de senaste minuterna försökt hitta hur man gör en snygg toga till morgondagens Gladiatorspel, men det är lättare sagt än gjort. Därför tänkte jag istället skriva lite om min dag. Har inte hunnit göra allt jag har velat idag så lär stressa en hel del imorn.

Idag fick inte Jönköping något jättefint väder utan mer gråa moln, fast detta förstörde dock inte mitt humör. Visserligen var detta en av orsakerna till att jag vaknade sent, men kom iallafall iväg till skolan tillsist och har fått reda på lite mer om VFU:n, så det känns bra. Direkt efter mötet fikade jag, Erna,Sheribane o Francis tills det var dags för bane o dra hem. Men då drog resten av oss till A6, vi skulle BARA köpa present åt Francis mamma, men gick inte så värst bra för mig, Köpte ett par Ed Hardy solglasögon och present till mamma, vilket var helt värt det trots min dåliga ekonomi. Efter shoppingen drog jag hem till grabbarna och såg på komedi shower, för o sedan fortsätta fixa med BC på kåren. Kommer som sagt nog bli en riiiktigt lyckad kväll imorn med mkt underhållning ;)..

Kvällen tog tyvärr inte slut där, trots att jag var helt slut. Utan återvände till grabbarna, åt middag, spelade Tekken ( underbart spel) vilket gick lite sisådär, men Francis har nu delat med sig att han hatar mig och Martin fick mig o bli helt ställd, vilket han lär få igen för. Men har alltid lika kul med dessa pojkar, lite knäpp blir man men är helt värt det. Som tur är kom tillsist Irma till min räddning, hon spådde till o med mig. Tyvärr gav jag henne huvudvärk då korten va speciella och jag var en komplicerad människa haha :P...Tyckte synd om henne, men va en rolig händelse och var som sagt inte förvånad över det hon kom fram till.

Hmm...ja mkt mer hände inte efter det, drog  hem efter ett tag och skulle sova men som sagt är en grubblande nattmänniska. Har på den senaste tiden haft mycket funderingar kring identitetsfrågor, framtidsplaner, mål osv. Jag är en person som gillar o ha koll på allt och när det bara finns ett stort frågetecken framför mig som nu, blir jag mer eller mindre knäpp trots att jag är en äventyrsmänniska till naturen. Men aja allt kan man tyvärr inte styra så pusselbitarna lägger sig nog på sin plats tillsist eller vad tror ni?

Jag antar att jag är en av de människor som har varit med om mycket och inte skulle ha något emot en period där allt är lätt och drama fritt. Men under mina snart 21 år har jag märkt att det där inte finns och att man får göra det bästa av situationen, ens problem är oftast inte så stora som man tror och går alltid  att lösa.  Jag har även tidigare sagt att alla människor har sitt förflutna och det är upp till var och en om man vill bli uppslukad utav det ( oftas något hemskt). Ett råd som jag ofta tar till mig och även säg till andra är att i den mörkaste tunneln kan du hitta ljuset, är upp till dig själv! Gör något bra av situationen!!

Me and my new sunglasses


 
 Some dreams are worth the fight!

A wonderful day

Category:

Denna måndagen började rätt segt med en fortfrande förkyld Kim och en chockad Ibbe pga att jag inte har festat denna helgen *wow* ( jag kan faktiskt också ta det lugnt lite då o då) haha :P...Men efter vår intressanta föreläsning med Åsa om Hållbara städer i syd blev dagen mycket roligare. Först fick jag o ibbe dra till Bygginvest o fixa klart lite papper så nu är det officiellt, flytt den 1 juni! Kommer att sakna våran underbara lägenhet men kommer säkert trivas i den nya med, ska bli kul att få inreda den. 

Men iallafall efter det kom vi ikapp resten av gänget på  Claras, var mkt trevligt tills Sheribane fick myror i benen och ville dra till hamnen. Vilket var en super bra idé, unberbart väder + gänget+ glass = toppen dag! Tyvärr kunnde jag inte stanna så länge utan skulle vidare till kåren och hjälpa Blue Crew med saker till vårt Gladiatorspel på onsdag. Det kommer att bli riktigt bra, har till o med prövat några av eventen och va sjukt roligt, så folk om ni inte redan har köpt biljetter så säljs de på HLK mellan 12-13 fram till onsdag, ett event man inte vill missa!

Efter allt fixande på kåren var jag tvungen o dra hem för att träffa min nya hyresvärd och skriva på kontraktet, vilket gav mig en stor lättnad att få äntligen få det avklarat. Men slutligen till dagens höjdpunkt och det var bion med Martin! Jag har ääääntigen fått se min såå efterlängtade film FAST and FURIOUS ! Snacka om att jag älskade filmen, är helt tokig i de filmerna ( förutom tokyo drift), helt otroligt hur de lyckades göra ännu en super film. Man ville bara ut och köra direkt efter filmen och var så kul o se det gamla gänget igen. Så denna filmen rekommenderar jag skarpt!


Välkommen till min nya blogg!

Category:

Yes, welcome to my blog, haha.. Har länge funderat över o skaffa en blogg, men eftersom det har känts mer som en trend än något annat har jag avvaktat. Tills nyligen då jag verkligen har velat skriva av mig, så tänkte way not, so here I am.

So who am I? Jo en liten, pigg o glad tjej som bland annat studerar Internationellt Arbete i Jönköping. Men vad är då mitt namn? haha tja, man skulle kunna säga att jag är ett kärt barn med många namn, de som känner mig sitter säkert och nickar nu. Men mitt födelsenamn är Kimberly och mitt mest använda nickname är Shorty, vilket mina underbara 155cm är skyldiga till =D.

Well little miss Shorty är en 20 årig tjej som har många bollar i luften, vilket ni lär märka i denna blogg. Kommer att ta upp allt mellan himmel och jord i mitt liv, händelser som tankar och framförallt musik då jag är lite av en musikfreak.

Här är en låt som jag absolut älskar, eftersom den är lugnande och man får en ny uppfatting för varje gång man lyssnar på den. Alla kan tolka den precis som man själv vill, en unik låt som är en tankeställare. Enjoy!


It's the wrong kind of place,It's the wrong time, It's a small crime And I've got no excuse